Jardin. Hippe foodspot / lunchbar in Goes

Hippe Foodspot in Goes

Ik ben als echte Goesenaar een groot fan geworden van de lunchbar genaamd Jardin aan de Opril in Goes. Dit is een nieuwe hippe foodspot in het hart de Ganzenstad! Het zit vlakbij de markt en is een perfecte spot om even een lekker hapje te eten of te drinken wanneer je nog even snel iets gezonds en lekkers wilt eten voor het shoppen of waar je een perfect kopje biologische espresso kan halen (lees meer hierover beneden).

Als je hier binnenkomt word je hartelijk begroet door de eigenaar of eigenaresse waarvan er altijd wel één hard bezig is om de klanten het zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Deze foodspot is klein maar zeer pittoresk en gezellig. Overal hangen leuke planten en de muren zijn bekleed met gave decoraties. Buiten hebben ze een zeer leuk terras waar menig mens met elkaar in contact komt, het is namelijk niet heel groot maar dat maakt het wel heel erg comfortabel en gezellig. Je raakt zo in gesprek met je medemens.

In deze lunchbar draait alles om versheid, gezondheid, en gezelligheid. Je kunt er diverse gezonde sappen, verse koffies, thee, smoothies, heerlijke pokebowls, broodjes en veel andere lekkere gezonde dingen bestellen. Alles word ter plekke voor je vers klaargemaakt en je kunt het meenemen het winkelcentrum in of ter plekke aan een tafeltje opeten.

Het bijzondere aan Jardin is dat de meeste ingrediënten dan ook uit hun moestuin komen (in de achteruin), vandaar de naam. De overige ingrediënten komen allemaal uit de streek en worden biologisch en organisch geteeld. Ik als gezondheidsfreak word daar dan ook echt helemaal blij van! In de lunchbar houden ze ook sterk rekening met glutenvrij, lactosevrij en vegan gerechten voor hen die daar behoefte aan hebben.


Mijn klantenervaring bij Jardin in Goes

Ik ga zitten naast mijn tafelgenote en de vriendelijke gastvrouw Laura komt onze bestellingen opnemen. Ik zie als eerste een interessante lijst met verschillende pokebowls staan die dan ook aangeraden worden. Verder staan er verschillende broodjes, smoothies, en andere gezonde dingen op de beknopte maar variabele menukaart Ik kies een pokebowl uit met zalm en mijn tafelgenote eentje met kip. Verder drinken we een groene smoothie die zeer intens smaakt hmmm! Binnen een paar minuten staat het eten al op tafel. De pokebowls zijn goed en rijk gevuld en zeer goed van smaak. Erg genieten hoor!

Ondertussen vertelt Pieter over een paar interessante aanpassingen aan hun menu en de start van hun eigen zaag. en zie ik een nieuw personeelslid opgeleid worden door Laura. Ik kijk om me heen en zie overal groene planten hangen in de zaak wat een zeer fijne rustgevende uitstraling heeft. Dan drinken we onze laatste slokjes en worden onze lege bowls weer meegenomen.

Begin van Jardin Goes

Pieter en Laura in 2018

Pieter verteld dat hij en Laura in de lente van 2018 op zoek waren naar hun eerste woning. Ze vonden na een tijdje zoeken het historische pand waar nu hun zaak Le Jardin in zit. Tijdens de verbouwing van hun bovenwoning kwamen ze erachter dat ze een ‘groene ontbijt en lunchbar’ zouden gaan starten op de begane grond waar biologisch, versheid, en gezondheid hoog in het vaandel moest staan. Beiden hebben een voorliefde voor de natuur en koken. De toepasselijk naam ‘Le Jardin’ werd gestempeld en het begin was er.

Omdat we zo nog wat belangrijke shopping opdrachten hebben in het leuke winkelcentrum van Goes nemen we allebei nog een koffie. Zij een koffie, ik een espresso. Vervolgens komt het nieuwe personeelslid de koffies brengen met een brede glimlach. Ik kijk haar aan en zie dat de sfeer er in deze zaak goed inzet. Geen stress maar alles loopt wel op rolletjes. Dan mag ik nog een slokje nemen van mijn espresso. Wat een heerlijke espresso is dat! Perfect! Pieter verteld dat het geheim van deze espresso erin zit dat de bonen allemaal organisch geteeld worden en dat je dat proeft. Ik ga hier nog een keer terugkomen zeg ik hem.

Vervolgens rekenen we af en lopen we naar buiten. Ons tafeltje word gelijk bezet genomen door een ander stel en wij gaan de stad in. Bij Jardin in Goes doen ze goede zaken!