Kamu – creatieve lunchspot in Breda

Onlangs was ik op zoek naar een goede plek om te lunchen en misschien nog wat werk te verzetten. Bij toeval kwam ik langs Kamu, een creatief uitziend lunchtentje, vlakbij de binnenstad van Breda.

In de grote vitrine waren twee zaken direct zichtbaar: groen / planten & wielrenfietsen. Het bleek dat in dit koffie en lunchtentje deze twee passies goed gecombineerd worden! Daarom even een toelichting op deze foodspot in Breda.

Kamu foodspot breda
De voorkant op een zonnige dag šŸ˜‰

Ontbijten, lunchen & goede koffie

Bij Kamu kun je prima terecht voor een lekker ontbijt om je (werk)dag goed te beginnen, of om de dag te breken met een luch. Kies bijv. voor de breakfast club met eigengemaakte granola en vers fruit. Of vraag eens naar het eigengemaakte brood in Kamu’s eigen bakkerij!

Tijdens de lunch kan ik zeker een sandwich van het eigen brood aanraden. Niet supergoedkoop, wƩl superlekker! Zowel vlees als veganistische sandwiches, en tevens een indonesische optie.

Heerlijke tosti’s

Als fervent fan van Tosti’s is dit zeker een aanvulling. Tip: kies voor de salami of vegatarische pesto optie, heerlijk. Niet voldoende hieraan? Neem er een lekker soepje bij, welke iedere dag wisselt.

Koffie waar je U tegen zegt

Zelfs het normale bakje koffie levert hier een “Ohja!” moment op! Maar zeker aan te raden zijn de slow coffee varianten (Aeropress), waarmee je kunt kiezen uit bonen uit drie laden, afkomstig van White Label Coffee uit Amsterdam. O.a. Colombiaanse koffiebonen of uit EthiopiĆ« behoren tot de selectie.

Fietsen, Fietsen & Fietsen

Binnen Kamu zit ook een werkplaats voor fietsen. Je fiets laten repareren kun je hier ook gelijk laten doen! Handig voor als je behoefte hebt aan koffie, maar dat ene vergeten pedaaltje ook weer eens wil laten fixen.

Mocht je in een gekke bui zijn, dan kun je zelfs je complete eigen fiets bouwen hier. Als fietser kun je hier zelf aan de slag, maar is er ook altijd iemand in de buurt om te helpen, mocht het nodig zijn.

Samenwerken blijkt de kracht

De unieke mix van koffie, eten, fietsen, evenementen & een bakker blijkt een gouden ei te zijn in de wereld van concepten. Daarom staat deze foodspot zeker op mijn lijst om te bezoeken!

Wil je meer weten? Bezoek Kamu zelf of bekijk de website.

Meld je eigen foodspot aan!

Heb jij een plek gespot die zeker op deze lijst moet komen te staan? Of heb je zelf een restaurantje, koffietent of cocktailbarretje? Laat het ons weten en mogelijk schrijven we een review.