Hoe maak jij heerlijke KFC Kip?

Ze zeggen dat het niet mogelijk is maar wij durven te claimen dat onze versie van de welbekende Kentucky Fried Chicken zelfs beter is als het originele recept!

We beginnen met een rijke combinatie van 11 specerijen die in de meeste keukens wel te vinden zijn en combineren ze met bloem en bruine suiker om het begin te maken van die tasty KFC crunch waar je zo naar verlangt. Daarna wordt het alleen maar makkelijker, dip de kip en verwarm het in hete olie. Als je altijd al had willen weten hoe de KFC gemaakt wordt dan is het geheim nu voor je blootgelegd.

Ingrediënten voor KFC Kip

  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 2 theelepels uienzuit
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • ½ theelepel selderijzout
  • ½ theelepel gedroogde salie
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gemalen piment
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde marjolein
  • 1 ½ kopjes bloem
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel koosjer zout
  • 1 hele kip (2 brosten, 2 dijen, 2 drumsticks, 2 vleugels
  • 1 eier wit
  • 2 kwarten neutrale olie om mee te frituren

Stap 1 – Voorverwarm de oven

Voorverwarm je frituur tot 175 graden celsius. Meng alle specerijen zorgvuldig!

Stap 2 – combineren specerijen kfc Kip

Combineer alle specerijen met de bloem, bruine suiker, en het zout

Stap 3 – Voorbereiden KFC Kip

Dip de stukken kip in het eier wit om ze er lichtjes mee te coaten en dip ze vervolgens in het bloem / specerijen mengsels. Draai ze een aantal keer om en check goed of de mix goed blijft plakken aan de kip. Herhaal dit met alle stukjes kip.

Stap 4 – Hét geheim van de KFC Kip!

Laat de stukken kip voor 5 – 10 minuten liggen zodat de korst van het eiwit en specerijenmengsel een beetje kan opdrogen. Dit is het geheim van de KFC. Een kip met een geweldige krokante laag heeft een tijdje kunnen drogen zodat het eiwit indroogt en als het ware vastplakt aan de kip. Een kip dit niet heeft kunnen drogen laat zijn korst los in de frituur waardoor alles teniet gedaan wordt.

Stap 5 – Frituren van de KFC Kip

Frituur de kip in stuken. De borst en vleugels hebben ongeveer 12-14 minuten nodig en de benen en dijen een paar minuutjes meer. Kip stukjes zijn klaar wanneer de hitte thermometer er is ingestoken en het dikste deel van dat stukje kip een kerntemperatuur heeft van 75 graden celsius.

Stap 6 – KFC Kip afdruipen

Druip de kip af met wat stukken keukenpapier als het uit de frituur komt en serveer direct. Eet smakelijk!

Stap 7 – KFC Kip saus maken

Een heerlijke saus voor deze KFC kip maak je door één deel pesto te mixen met een hoge kwaliteit deel mayo en één deel griekse yoghurt. Voeg wat dille en citroen rasp toe en je kunt heerlijk gaan dippen!

Tips and Tricks voor de KFC Kip

  • Als je een koekenpan wilt gebruiken in plaats van een frituur is dat zeker mogelijk!
  • Als je de kip liever huidloos wilt hebben voordat je de kruideren erop doet kun je met een stukje keukenpapier gemakkelijk de huid eraf plukken.
  • Kippenborst en vleugeltjes zijn sneller gekookt als benen en dijen. Het witte vlees van de brost en vleugels heeft ongeveer 12 – 14 minuten nodig en de dijen en benen vaak nog een paar minuten meer. (17 – 20).
  • Je kan de kruidenmix bewaren door deze in een luchtdichte tupperware doos tot 3 maanden te bewaren. We weten namelijk zeker dat je vrienden of familie je gaat vragen deze kip nog een keer te maken als je het serveert.