Aziatische salade met sesem gember dressing
Deze pittige Aziatische salade zit boordevol smaak en is binnen enkele minuten klaar! Je moet dit adembenemende bijgerecht echt gaan maken voor je volgende zomerse cookout.
Ik had de zomerse Aziatische salade op mijn lijst met recepten staan om aan te werken en de zomer staat op zijn hoogtepunt, met het verwachte warme weekend van 3 juli bijna voor de deur. Deze salade is perfect voor zomerse bijeenkomsten. Dus ik dacht: dit is het moment!
Wat maakt de Aziatische salade?
Het lijkt veel op koolsalade, maar in plaats van een romige mayodressing, wordt Aziatische salade gemaakt met een lichte, pittige dressing en Aziatisch geïnspireerde smaken, zoals de sesam en gember die je in de ingrediëntenlijst zult vinden.
Hoe maak je het?
Dit spul is net zo eenvoudig als klassieke koolsalade, en de methode om het te maken is vrijwel hetzeflde!
Begin met het mengen van je dressing. Je gebruikt wat rijstazijn, ahornsiroop, sojasaus, sesamolie, knoflook en gember. Roer alles door elkaar en geef het een smaaktest. Voel je vrij om de ingrediënten naar eigen smaak aan te passen.
Snijd vervolgens wat kool en wortel in kleine reepjes. Je gaat hiervoor ook een paprika snijden, evenals wat lente-uitjes en koriander. Gooi alles in een grote kom, besprenkel met je dressing en gooi het goed door elkaar!
3 Stappen voor het maken van Aziatische salade:
- dressing mengen
- groenten bereiden
- dressing aan groenten toevoegen en mixen
Je kunt opnieuw proeven en de smaakmakers aanpassen als je wilt – meer azijn voor extra zuur, meer ahornsiroop als de jouwe te scherp is, meer gember voor hitte, of meer knoflook, gewoon omdat je nooit echt teveel knoflook kunt hebben.
Zorg ervoor dat je je salade goed mengt als je iets toevoegt.
Tip
Ik garneer mijn salade graag met een snufje verse sesamzaadjes.
FAQ en meer tips!
Je kunt deze salade meteen serveren, of even laten afkoelen. Ik vind hem het lekkerst als hij ongeveer 2 uur gekoeld heeft gestaan.
Moet ik rode of groene kool gebruiken voor mijn salade? Beide werken goed, en ik hou van een mix van beide!
Kan deze sla glutenvrij gemaakt worden? JEP! Vervang de sojasaus gewoon door glutenvrije tamari.
Aziatische salade is in een afgesloten bakje 2-3 dagen houdbaar in de koelkast. Het zal na verloop van tijd wat knapperigheid verliezen, dus hoe eerder je het eet, hoe beter!
Voel je vrij om dingen te veranderen door je favoriete groenten toe te voegen / te vervangen. Napa-kool zou werken in plaats van de rood/groene kool, broccoli zou een geweldige sub zijn voor de wortelen of paprika, en daikon-radijs zou een geweldige manier zijn om wat bite toe te voegen!
Specificaties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 8
Calorieën 49 kcal
Auteur Alissa Saenz
Ingrediënten
2 ½ eetlepels rijstazijn
2 eetlepels sojasaus
1 ½ eetlepels ahornsiroop
1 theelepel geroosterde sesamolie
1 theelepel sriracha (optioneel)
1 eetlepel vers geraspte gember
1 teen knoflook, fijngehakt
5 kopjes geraspte kool (ongeveer 2 ½ pond, rood, groen of een mix)
1 kop geraspte wortelen (ongeveer 2-3 middelgrote wortelen)
1 middelgrote rode paprika, in dunne reepjes gesneden
½ kopje gehakte lente-uitjes (ongeveer 2 lente-uitjes)
¼ kopje gehakte verse koriander
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
VS gebruikelijk – Metrisch
instructies:
Roer voor de dressing de rijstazijn, sojasaus, ahornsiroop, sesamolie, sriracha, gember en knoflook door elkaar in een kleine kom.
Doe de kool, wortelen, paprika, lente-uitjes en koriander in een grote mengkom.
Voeg de dressing toe aan de mengkom en alles goed om de groenten te coaten.
Proef en pas eventuele smaakmakers naar wens aan.
Bestrooi met sesamzaadjes. Serveer onmiddellijk of dek af en laat afkoelen.
Heb je de Aziatische salade gemaakt? Laat het ons dan weten in de comments!