Heerlijke Italiaanse Zomer Salade
Alles in deze salade is vers, behalve het brood! Maak deze salade met een ambachtelijk brood of rozemarijnbrood dat crouton achtig is. Als je brood te vers is, rooster het dan tot het ongeveer half zo gedroogd en knapperig is als een crouton.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 (1 pond) Italiaans brood
- 1 kop gehakte tomaten
- 1 kop komkommer – geschild, gezaaid en gehakt
- 1 kop gesnipperde rode ui
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 kopjes gehakte verse basilicum
- ⅛ kopje gehakte verse tijm
- ¼ kopje olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
Stap 1
Wrijf een gepeld teentje knoflook rond een houten slakom.
Stap 2
Trek het brood uit elkaar of snijd het in hapklare stukjes.
Stap 3
Meng in de voorbereide slakom het brood, de tomaten, komkommers, rode uien, knoflook, basilicum en tijm. Voeg voldoende olijfolie en azijn toe om licht te coaten, gooi en serveer.