In 3 stappen Sesam Honing Kip maken!

Gemakkelijke krokante ovengebakken Chinese Kip in een plakkerige honing-sesamsaus. Wie heeft afhaalmaaltijden Honey Sesame Chicken nodig als het sneller en zo veel gezonder is om thuis te maken?

Mijn eigen bordje met Chinese Honing Sesam Kip!

Chinese Honing Sesam Kip is niet enorm populair in Australië. Ik zie het zelfs zelden op menu’s van Chinese restaurants staan. Mijn eerste ervaring was bij een hotelbuffet (oordeel me niet!) in Amsterdam.

Tot op de dag van vandaag blijf ik versteld staan waarom Honey Sesame Chicken onze kusten niet heeft gehaald. Samen met Kung Pao Chicken, die hier nog steeds niet heel bekend is, hoewel ik het op het aparte menu in Chinatown heb gezien.

Ik bedoel, knapperige kip gegooid in een zoete zoute saus boordevol sesam smaken. Hallo. Nederland. Wat is er mis met ons? We moeten een Honey Sesame Chicken Revolution beginnen!

Honing Sesam Kip is meestal gefrituurd waardoor het een mooie knapperige coating geeft. Ik frituur niet voor midweekmaaltijden. Te veel moeite, te veel rommel en mijn lichaam kan het me niet veroorloven.

Dus dit is hoe ik Honing Sesam Kip maak voor een midweekmaaltijd – door het te bakken. MEESTE van de crunch. Alle smaak. Vind je dit niet mooi en knapperig??

Stap 1

Een belangrijk puntje dat ik doe om dit lekker knapperig te maken – ik gebruik dikke reepjes kip in plaats van kleine stukjes. Op deze manier kan ik het lang genoeg bakken en braden / grillen om het knapperig te maken zonder dat de kip verschrompelt in ellendige gedroogde kip.

Stap 2

Dan gooi je het in de prachtige plakkerige saus….

Stap 3

Dan strooi je nog meer sesamzaadjes (dit is tenslotte Sesamkip!) En een nieuwe hap sjalotjes / lente-uitjes!

En dan hebben we al dit!

Ik heb veel vrienden die graag die wel is komen eten, maar ik krijg zelden nuttige feedback van hen. (“Iedereen vond het geweldig!” Telt niet als constructieve feedback!)

Aan de andere kant hebben we mijn familie – moeder, broer en zus. Altijd respectvol, altijd dankbaar wanneer iemand kookt. Maar … we houden ons zeker niet in als we … ehm … gedachtes hebben.

Ik zal zeggen, volg mijn instructies en geniet ervan!