Indrukwekkende Couscous Zomersalade!

Het is weer zomer en dat betekend veel middagjes in het park, het strand, of in de natuur. Wat is er nou lekkerder om je eigen verse salade voor te bereiden en deze op een warme zomerdag in het zonnetje op te eten? Wil je je vrienden of vriendinnen verassen met een heerlijk culinaire verassing en dat ook nog eens voor een budgetprijs? Probeer dan deze couscous salade eens uit!

Deze couscous salade brengt jouw zomer helemaal naar het topniveau! 


Bereidingstijd

15 minuten

Ingrediënten

3 maiskolven

1 kopje instant kippenbouillon of groentebouillon

1 kop ongekookte couscous

1 komkommer, gehalveerd en gesneden

1 ½  kop cherry tomaten, gehalveerd

½  kop gebroken feta kaas

¼  kop gesneden rode ui

3 eetlepels gehakte verse peterselie

3 eetlepels olijf olie

3 eetlepels citroensap

1 theelepel gedroogde oregano

¾  eetlepel gehakte komijn

½ theelepel zout

½ theelepel peper

Aanwijzingen

1. Plaats de mais in een oven en bedek met wat water. Wacht tot het water kookt en verdampt en laat het 6 – 9 minuten koken in de oven. 

2. Breng ondertussen in een kleine steelpan de bouillon aan de kook. Roer de couscous erdoor. Haal het van het vuur en dek het af. Laat het 5 – 10 minuten staan of tot het water is geabsorbeerd door de couscous. Ga er eventjes met een vork doorheen en leg de couscous om de stoom eruit te halen. Laat vervolgens afkoelen
3. Meng in een grote kom de komkommer, tomaten, feta kaas, ui en peterselie. Giet de mais af en plaats de mais in ijswater. Giet het vervolgens weer af en dep het droog met een theedoek. Snijd vervolgens de pitten van de kolven en voeg deze toe aan het komkommermengsel. Roer ook de couscous erdoor!

4. Klop de olie, het citroensap en de kruiden in een kleine kom. Giet het over het couscousmengesel en klaar is kees! Genieten maar

Tips

Laat de couscoussalade een nachtje staan in de koelkast. Hierdoor komen de smaken van de citroen en de kruiden nog beter in de salade!